Volkoren Speltbrood

Ingrediënten

  • 250 gram volkorenspeltbloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • een snuifje himalaya of keltisch zeezout
  • 250 ml bio soja yoghurt
  • 1 tl citroen
  • 1 el honing
  • 1 ei
  • 120 gram rozijnen (een 10-tal min. laten weken)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de speltbloem, bakpoeder, baking soda en een snufje zout goed door elkaar in een kom.
  3. Voeg de yoghurt, citroensap, honing en het ei toe. Meng alles goed en kneed het deeg kort met je handen tot een samenhangend geheel.
  4. Voeg de geweekte rozijnen toe en meng ze gelijkmatig door het deeg. Is het deeg te plakkerig? Voeg dan een beetje extra bloem toe.
  5. Vorm een ronde bol van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak het brood 35 minuten in de oven, tot het mooi goudbruin en gaar is.

Laat even afkoelen en geniet van je heerlijke zelfgebakken brood! 🥖✨

Tip

Op dezelfde manier kun je ook een heerlijk notenbrood maken voor een extra bite! 🥜🍞

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwigheden!