Risotto met Broccoli

Ingrediënten


    • 1 soeplepel kokosvet
    • 300 à 350 g risottorijst
    • 3 uien, fijngesneden
    • 1 à 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 broccoli’s, enkel de roosjes
    • 400 g erwten
    • Sap van een halve citroen
    • 1 klein brik of blik kokosmelk of room
    • 1,5 à 2 l groentebouillon
    • 400 g Poulettekes van de Vegetarische Slager of kipstukjes

Bereiding

  1. Voorbereiding
    Maak de groentebouillon klaar met een bouillonkuipje. Pers de halve citroen uit en zet het sap apart.

  2. Risotto bereiden
    Verhit het kokosvet in een grote pan en fruit de ui samen met de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de risottorijst toe en roer ongeveer 3 minuten mee, totdat de rijstkorrels een licht doorzichtige glans krijgen.

  3. Groenten en bouillon toevoegen
    Voeg de broccoliroosjes en erwten toe en begin met het geleidelijk toevoegen van de bouillon en kokosroom. Blijf regelmatig roeren en voeg telkens een nieuwe scheut bouillon toe zodra het vocht grotendeels is opgenomen. Dit proces duurt ongeveer 20 minuten. Blijf bij de pan om ervoor te zorgen dat de risotto mooi smeuïg blijft.

  4. Eiwit bereiden
    Bak ondertussen de Poulettekes van de Vegetarische Slager of de kipstukjes goudbruin in een aparte pan.

  5. Afwerking
    Wanneer de risotto gaar is, voeg je het citroensap toe en breng je het gerecht op smaak met peper en zout. Voor extra frisheid kan je ook wat citroenzeste toevoegen. Zorg ervoor dat het laatste beetje vocht niet volledig intrekt, zodat de risotto heerlijk romig blijft.

  6. Serveren
    Schep de risotto op een bord en leg de gebakken Poulettekes of kipstukjes erbovenop.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwigheden!