Pasta met Gezonde Groentjes

Ingrediƫnten

  • Vetten:

    • 2 eetlepels kokosvet of rijstolie
    • 2 eetlepels half zongedroogde tomaatjes in olie
  • Groenten:

    • 1 grote ui (of 2 kleine)
    • 1 grote teen look (knoflook)
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 2 middelgrote wortels
    • 1 courgette
    • 1 brik of blik tomatenstukjes
    • 1 fles (700 g) passata
    • 1 blik linzen (400 g, bruine of blonde)
  • Bouillon:

    • 1 liter water
    • 1 bouillonkuipje
  • Pasta:

    • 500 g pasta naar keuze of lasagnebladen
  • Kruiden:

    • Spaghettikruiden
    • Tijm
    • Rozemarijn
    • Oregano
    • Gerookte paprika
    • Kaneel
    • Verse basilicum
  • Optioneel:

    • Gehalveerde kerstomaatjes
    • Pijnboompitjes

      Bereiding

      Voorbereiding

      1. Snijd alle groenten klein.
      2. Spoel de linzen grondig af.
      3. Maak de groentebouillon door 1 liter water te mengen met een bouillonkuipje.


      Bereiding

        1. Fruit de basis:

          • Verhit het kokosvet of de rijstolie in een grote pan.
          • Fruit de ui samen met de look en de half zongedroogde tomaatjes tot ze glazig zijn.
        2. Groenten aanstoven:

          • Voeg de paprika, wortels en courgette toe en meng goed.
          • Laat alles 10 minuten op middelhoog vuur aanstoven.
          • Voeg eventueel al een beetje groentebouillon toe.
        3. Saus bereiden:

          • Doe de tomatenstukjes en de passata in de pan.
          • Voeg de kruiden toe en laat het geheel nog 5 minuten verder koken op middelhoog vuur.
        4. Linzen en pasta toevoegen:

          • Voeg de afgespoelde linzen toe en meng alles goed door.
          • Doe de pasta erbij en giet de groentebouillon eroverheen.
          • Zorg ervoor dat de pasta goed onderstaat.
        5. Laten garen:

          • Zet een deksel op de pan en laat het geheel verder koken op middelhoog vuur.
          • Kook volgens de instructies van de pasta.
          • Roer af en toe door zodat niets aanbrandt.
        6. Serveren:

          • Controleer of de pasta gaar is. Als dat zo is, is het gerecht klaar!
          • Werk af met verse basilicumblaadjes.
          • Optioneel: Voeg gehalveerde kerstomaatjes en pijnboompitjes toe voor extra smaak en textuur.

      Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwigheden!