De kracht van meditatie


Meditatie is een methode waarmee je orde schept in de chaos in je hoofd, stress vermindert en meer positiviteit en geluk ervaart. Ook jij kunt mediteren. Vandaag nog!


Tijdens de geleide meditaties vind je gronding, lichaamsbewustzijn, het toelaten van emoties, stilte, focus, liefdevolle vriendelijkheid en nog meer. Verschillende meditatie technieken helpen jou om te ontdekken wat voor jou het beste past.


Elke meditatie sessie duurt ongeveer een uur waarbij we vooraf dading geven aan het positieve effect dat een specifieke meditatie voor jou kan geven.


Meditatie is een vaardigheid. En net als bij iedere vaardigheid, kun je er beter in worden. Je kunt meditatie zien als een sportschool voor de geest. Zo houd je je brein sterk en gezond!


Na een aantal geleide sessies heb je genoeg bagage om thuis mee aan de slag te gaan.

Waarom mediteren?

 

Net als je lichaam heeft ook je geest af en toe rust nodig!


Wist je dat je gemiddeld 60-70000 gedachten per dag hebt? Je hersenen zijn continu actief of dat nu productief is of niet.


Kan je je voorstellen wat het doet, als je hier regelmatig een moment van stilte, van rust inbouwt?


In die stilte maak je plaats voor creativiteit, kunnen idee├źn en nieuwe inzichten opborrelen en kan je makkelijker contact maken met je onderbewustzijn, wat je automatisch sturingsorganisme is van je lichaam en je gedragingen.

In die rust kan je je geest toelaten om dingen te verwerken, zaken beter te begrijpen en ja, zelfs je gezondheid te verbeteren.

 

De kracht van meditatie is enorm en de voordelen zijn talloos

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die mediteren over het algemeen gelukkiger leven omdat het de stroom van constructieve gedachten en positieve emoties verbetert.

 

Verschillende studies hebben aangetoond dat meditatie fysiologische effecten heeft op de hersenen, zo wordt het deel van de hersenen dat angst en stress reguleert, kleiner als je regelmatig mediteert.

 

Meditatie reguleert je bloeddruk omdat het de reactie van het lichaam op het stresshormoon cortisol vermindert, wat vergelijkbaar is met de werking van een bloeddrukverlagend medicijn. Geweldig toch, dat je lichaam dit zelf kan zonder naar pillen te moeten grijpen!

 

Uit onderzoek blijkt ook dat bij mensen die een geleide meditatie volgen, de kracht en het uithoudingsvermogen van hun aandacht vergroot waardoor ze beter presteren en hun taken met meer nauwkeurigheid uitvoeren.

 

En zoveel meer, ik kan je nog duizend dingen vertellen over de heilzame werking van meditatie die veel verder gaan dan je je nu kan voorstellen en ik neem je graag mee in deze ontdekkingsreis naar wat meditatie voor jou kan betekenen tijdens een geleide meditatie.

 

Ik ben er zeker van dat er een nieuwe wereld voor jou opengaat en je de voordelen van meditatie snel zal ondervinden.

 

Weet je niet hoe hieraan te beginnen of mediteer je al en weet je niet zeker of je goed bezig bent of wil je meer halen uit je meditaties?

Boek dan zeker eens een geleide meditatie.

unsplash